Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
7.2.2010, Pavel Koza, aktualita
Aktualizováno: Na serveru MobileTechWorld se objevila podrobnější specifikace, ty důležité body jsem doplnil do seznamu. Zdá se, že několik serverů dostalo "z neznámého zdroje" shodný email, ze kterého toto všechno vychází. Uvidíme, jak moc se to opírá o skutečnost.
iasi (22) | 10.2.20109:24
Súhlasil som so Zdenkom, že hľadanie inde toho, čo nemá WM skončí väčšinou návratom k WM, aj ja som to urobil. A súhlasil som žiaľ aj s Tebou, že schopnosti a možnosti systému nie sú v súčasnosti prioritou. A k tomu BB len toľko, že v mojom prípade, keďže sa nehodlám zbaviť súkromného telefónu a jeho používania, tak uvažujem, že súkromnú kartu strčím do TP2 a nemusím od WM odchádzať a ako hlavný telefón na hovory a komunikáciu cez e-mail budem používať firemnú SIM vložennú do BB.
Odpovědět0  0
Zdenek Malinsky (314) | 8.2.201021:07
Odejít od WM? Není kam. Každá změna je k horšímu. Jenže tomu nikdo nevěří a musí se přesvědčit na vlastní kůži a hlavně na vlastní peneženku. PS: To co je psáno v článku mi připadá jako nedostatky iPhone. Nebo je to jen podoba čistě náhodná?
Odpovědět0  0
iasi (22) | 9.2.20108:09
s tym sa da suhlasit...
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 9.2.201015:30
Kdyby šlo na prvním místě o schopnosti systému, tak by tomu lidé věřili. Ale schopnost a možnosti už dávno nejsou hlavním argumentem... :(
Odpovědět0  0
iasi (22) | 9.2.201017:44
aj s tym sa da suhlasit... :-) inak, stale ma mata to BB, ktore sme rozdebatovali v inom fore, sice ako hlavny telefon, ale bez vzdania sa druheho s WM..., zijeme taku dobu
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 9.2.201020:25
Teď tě úplně nechápu :). Já mám jen jeden telefon, a to je BB. Mám sice Xperii X2, ale ta není moje a je jen na osahání. Já pořád hledám, s čím bych mohl být ještě spokojenější. Od doby, kdy se přestaly vyrábět špičkové stroje jako HTC universal nebo XDA Flame už není výběr tak jednoduchý :).
Odpovědět0  0
vichr_ce4you (4) | 11.2.201023:05
Ja teda nevim ... jak neni kam? Android, iPhone ... ja osobne mel WM 3 roky, ale ke konci uz jsem ho celkem slusne nesnasel ... ty telefonky byly v podstate hodne silne pocitace a kdyz mel clovek stovky smsek, pismenka se na displeji objevovala o hodne pomaleji, nez jsem mackal klavesy, obcas neco zatuhavalo, prevraceni displeje katastrofa ... spousta detailu, ktere ale jsou klicove. Ted mam iPhone, je to jak vysvobozeni, casem mozna Android. Jesli MS nezapracuje na uzivatelske pritulnosti a rychlosti, tak to rovnou at to radsi zabali
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 14.2.201021:49
Já bych nerad rozpoutával flame ohledně mobilních systémů. Mně prostě v pohodlí a rychlosti ještě nic nenahradilo WM s kompletními možnostmi ovládání, tzn. stylus, d-pad a prst. Pokud nebyla vyloženě zkažená romka (asi 2x a do pár měsíců oficiálně opravena), nikdy (cca deset WM přístrojů) jsem nebyl svědkem zpomalování systému, zasekávání a podobně. Náhradou XDA Flame by mohl být třeba HTC HD2, ale musel by mít stylus, rezistivní displej a dpad, zkrátka měl by být univerzální a pohodlný, což nemá, ale to už je stará písnička. :)
Odpovědět0  0
nemo22 (22) | 8.2.201019:02
Lenze ono strata kompatibility s .NET alebo jeho vylucenie nieje zasa taky strasny problem. Ved sa staci porzriet kolko serioznych aplikacii na WM bezi pod .NETom. Vecsinou su to skor jednoduche a jednoucelove aplikacie, pretoze .NET je pomaly a narocny a na telefone, aj ke jed to compact .net sa to pomerne jasne prejavy. Myslim ze toto si MS docela uvedomuje ze ked zahodi .net tak zasa o nejaku killer aplikaciu na WM nepride. A instalovanie aplikacii len cez market ma pomerne rozumny zaklad. Jednak vybudovanie dobrej zakladne pre vyvojarov na distribuciu aplikacii (a potencionalneho prijmu pre MS) a potom moznej kontroly instalacie legalnych aplikacii a znemoznenie piratenia, co uz ako tu bolo spomenute na WM je pre vyvojarov docela slusny problem.
Odpovědět0  0
CommanderZ (117) | 8.2.201020:29
Na me to pusobi tak, ze by aplikace pro WM 7 mely byt vytvareny prave jen v dot netu.
Odpovědět0  0
smachat (3) | 8.2.201018:11
Tak ono zrovna ta instalace "pouze ze sluzeb jako Marketplace" je hodne zavadejici... Kdyz si precteme anglicky original, tak to vubec nezni tak rezolutne, takze toto teprve uvidime... Kazdopadne to, ze tu nebude zpetna kompatibilita ke starym aplikacim je urcite zalozene na pravde - sice mne to osobne silne mrzi, ale v podobe kompatibility za sebou MS vlaci prevelice tezkou kouli - a nez ji nejakym zpusobem odstrihnou, tak se moc dal nedostanou. To ale neznamena, ze nebudou podporovane zadne aplikace - vyvojari, kteri i dneska aplikace pro WM pisi rozumne (a v .NET), budou s predelanim aplikaci na WM7 hotovi behem par hodin...
Odpovědět0  0
Zabza12 (7) | 8.2.201017:06
Myslím že to je ptákovina. Když si uvědomím, že na WM existuje řada specializovaných mobilních profi aplikací (medicína, sklady, stavařina atd.), tak představa, že by někdo požadoval jejich instalaci výhradně z internetového shopu je docela srandovní.
Odpovědět0  0
Velvet (18) | 8.2.201016:23
Hm...jestli je to fakt, zůstávám u Androida :-/
Odpovědět0  0
tomogo (8) | 8.2.201016:02
No v nejhorším případě si vložím SIM kartu zase do Siemensu M35 a dokoupím si k tomu za pár korun notýsek. Tenk zvládne adresář i poznámky, schůzky a plánování taky nějak dám do hromady. Co se her týče tak piškvorky notýsek umí, multi user hry jako jsou lodě a další hry taky a Sudoku si vymyslím sám. Opráším starou dobrou mapu, kompas bych ještě někde doma našel. Na MP3 se vykašlu a někde snad vyštrachám staré mini rádio na krk, ono kdo má pořád do toho tu muziku nahrávat, když to za mne udělají jiní. Jen ten Tetris mi bude chybět, ale mám doma ještě schované Atari 800XL a tam tetris je. No to asi tolik k těm změnám ;-) Doufám ale, že to opravdu nenastane!!!
Odpovědět0  0
inetMark (33) | 8.2.201012:01
Ak je ale pravda toto co je tu popisane. Koncim s WM 7 a prejdem na Androida. Ak fakt spravia vsetko co je tam popisane, nemam zaujem a ani dovod u WM zotrvat. Velmi som zvedavy ci ide o blud nejakeho jedinca alebo je to realita. Ak fakt spravia takyto krok spet, tak… Ale na druhu stranu spominam si, ze MS spominal, ze spravi profesionalny OS ale aj OS pre beznych uzivatelov pre bezne telefony. Bolo by fajn, keby popisane veci boli pre ten telefon… Pretoze ak vynecham najvacsiu kravinu pre pracovne stroje a to zrusenie multitaskingu, tak sa mi zda velmi divne pre stroje urcene na pracu davat nejaku plnu podporu XBOXu a rusit moznost manualnej instalacie a nutit instalovat len cez Marketplace (normalny clovek si predsa vie pouzit obe moznosti, preco mu jednu brat). Ale najtazsie sa mi veri zruseniu spetnej kompatibility .NET frameworku. Tomu som ochotny uverit jedine ak sa jedna pre ten OS pre beznych ludi (alebo uverim az ked to bude potvrdena informacia). Jednoducho absolutne sa mi zda neuveritelne, aby Microsoft vo svojom OS rusil nieco co budoval 10 rokov a co je v sucasnosti to najlepsie pre tvorbu aplikacii, webaplikacii, windows services, wds a kopci dalsich veci, ktorym ani nerozumiem. Neverim, ze by nieco co urobili pre zjednotenie ich platforiem a zjednodusenie vyvoja na nich, teraz rusili a rozdelovali. Ale tak vsetko je mozne. Je to obrovska korporacia a ked si jednoducho nieco odhlasovali….. tak si to proste odhlasovali a tou cestou sa vydali a je to smutne.
Odpovědět0  0
Standa_ce4you (133) | 7.2.201022:02
Já jsem stále pozitivní a doufám, že MS dokáže systém skloubit tak, aby byli spokojeni i nenároční touchaři a zároveň se zachovaly možnosti a svoboda systému. :)
Odpovědět0  0
Honza102 (36) | 7.2.201017:36
Už jsem to jednou psal a napíšu to znovu: Lidi, nepanikařte. Ten článek vykazuje všechny znaky dezinformace. Ono vůbec se poslední dobou vynořují "odněkud" podobné "zprávy", ve kterých je WM7 líčen jako hodně chudý příbuzný iPhonu. Nic pozitivního, jenom likvidování funkcí které jsou pro WM zásadní, nebo omezování výrobců softu. A hlavně, nevěřte ničemu, co nebylo oficiálně dementováno. Jsem optimista, ale paranoidní :D.
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 7.2.201017:59
Jo jo, na paniku je vždycky času dost:) Ale když si člověk uvědomí, jak moc byl Microsoft "inovativní" posledních 5 let nebo jak "vymakaná" je poslední designová úprava v podobě navigační lišty na spodku obrazovky, tak se snažím připravit na všechno...
Odpovědět0  0
AdamiX (29) | 7.2.201017:10
Absolútny fake :) Niekto proste nema rad WM a tymto chce aby uzivatelia necakali na novy system ale kupili si ine zariadenie.
Odpovědět0  0
NobodyWasHere (1) | 7.2.201016:31
nj, asi holt po těch více než 10ti letech s WM přejdu na Android. Kdybych chtěl iPhone, tak si ho koupím.
Odpovědět0  0
carnero (46) | 7.2.201015:59
Z mnohých komentářů a článků na toto téma vyplývá dost smutná možnost týkající se .NET CF. A to ta, že WinMo 7 nebude kompatibilní se staršími verzemi .NET CF protože v tom vůbec žádný .NET nebude.
Odpovědět0  0
Tragedie_v_JZD (13) | 10.2.201013:24
nejaky .NET v tom bude muset byt. Neb ten samy (doufam) fake deklaruje, ze tam bude mozne vyvijet aplikace pomoci XNA frameworku (coz neni nic jineho, nez osekany .NET)... pokud ovsem prave .NET CF nanahradi jen XNA framework - coz by byla cesta zpet (nicmene moznost vyvijet hry v XNA frameworku jako takova, je celkem cool). Navic, MS pred par mesici celkem razantne odmitl spekulace o tom, ze by bylo mozne pouzit XNA pod jeho mobily... tak nevím.
Odpovědět0  0
CommanderZ (117) | 7.2.201015:44
Instalace pres Marketplace jako takova by nevadila, pokud by tam vyvojari mohli zdarma pridavat free programy, protoze jinak hrozi ze to temer znici velice akivni freewarovou scenu.
Odpovědět0  0
plachow_ce4you (22) | 7.2.201015:07
No asi budu za rebela, ale některé na první pohled pekelné multivykřičníkové vychytávky bych přivítal i WM. Například instalace pouze přes Marketplace. Jednak je to výrazně pohodlné (uživatelé iPhone/iTunes vědí), jednak to vývojářům alespoň trochu pomůže proti pirátství, které je (i například podle kluků z Rake In Grass) u WM naprosto zničujícně pekelné. Instalace aplikací bez zuřivého kopírování cabů tam a zpátky a deinstalace jedním kliknutím na křížek u ikonky (bez pátrání v naprosto nepřehledném seznamu nainstalovaných aplikací): jsem pro. V tomto klidně 100% obšlehnout iPhone/iTunes, případně se na WM mrknout, jak je řešen OpnMarket. Nějaké rozumné omezení multitaskingu by taky přišlo vhod. Nedávno mi hra spuštěná a zapomenutá na pozadí přes noc úplně vymlátila baterku. U iPhone se stiskne tlačítko a hotovo. Automatické ukončování u WM je sice pěkné, ale (ne-)funguje všelijak. Samozřejmě ale zachovat možnost běhu služeb typu SBSH Phone Weaver na pozadí, to je samozřejmost, která snad jako jediná mě zatím drží u WM před iPhonem. .NET Framework ze své podstaty musí zůstat stejný, to je právě jeho výhoda, že programy v něm napsané by měly z velké většiny jet i na WM7 pod jeho .NET implementací.
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 7.2.201015:27
Proč za rebela:) ? Jo, dají se najít i pozitivní věci, ale jednak mi nepřijde úplně ideální obšlehnout polovinu věcí z iPhone (proč kupovat kopii, když můžu mít zavedený originál) a pak u druhý poloviny spekulovaných vlastností mi připadá, že se vylejvá dítě i s vaničkou...
Odpovědět0  0
libb (14) | 7.2.201014:43
* V základu nebude žádná podpora Flashe, prý bylo málo času (ehm...) - tohle mě teda netrápí * Instalace aplikací bude možná pouze přes nějakou službu typu Marketplace, přímá instalace nebude povolena (!!!) - nevěřím * Chybí podpora multitaskingu (!!!!!). Aplikace na pozadí budou pauznuté, budou však moci nějakým způsobem posílat upozornění - že by kooperativní multitasking nebo tak něco? No nevím nevím, proč by ne, jen nevím, jak by chtěli přehrávat třeba MP3 při spuštěném Skype a navigaci? Nezdá se mi to * Chybí zpětná kompatibilita .NET Compact Frameworku, což potvrzuje spekulace o nekompatibilitě aplikací se starou verzí systému - úplný nesmysl, .NET je přece o kompatibilitě * Pro synchronizaci se nebude používat Windows Mobile Device Center, ale aplikace pro synchronizaci Zune - když to bude fungovat, je mi to jedno :-) * Jednotliví výrobci nebudou mít možnost spouštět vlastní uživatelské rozhraní (HTC Sense, Samsung TouchWiz apod) - není Sense vlastně jen plugin na home screen? * Plná podpora pro sociální sítě - co znamená "plná potvora"? :-) * Marketplace nabídne možnost vyzkoušení aplikací před koupí a zpřístupní API - neumím si představit Celkově tomu moc nevěřím
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 7.2.201014:50
Ano, Sense je jen plugin, ale když nepůjde ten MS plugin vypnout, tak máte smůlu:) Bavím se o oficiálních ROMkách, co s tím udělají na XDA Dev je věc jiná. Plnou podporou sociálních sítí bych řekl míní to, že přímo v systému budou aplikace pro Facebook, Twitter a případně další s integrací do dalších aplikací, jako to má HTC v Sense.
Odpovědět0  0
CommanderZ (117) | 7.2.201014:56
>> * Chybí zpětná kompatibilita .NET Compact Frameworku, což potvrzuje spekulace o >>nekompatibilitě >> >>- úplný nesmysl, .NET je přece o kompatibilitě Tohle je IMO spis mysleno tak, ze nebude zpetne kompatibilni s nativnimi WM aplikacemi a nejspis ani puvodnimi .NET Compact Framework aplikacemi.
Odpovědět0  0
anaxagoras_ce4you (24) | 7.2.201013:32
Tak jestli tohle neni fake, tak prechazim na Android :) Ale vzhledem k tomu, kam Microsoft tlaci WM 6.5 a 6.6, si myslim, ze vetsina vlastnosti jako napr. zruseni multitaskingu, nebo nemoznost instalovat aplikace odjinud nez z marketplace, je kachna jako prase :)
Odpovědět0  0
nemo22 (22) | 7.2.201012:54
Myslím že je celom prirodzené kopírovať to čo funguje a iPhone funguje, predáva sa. Akurát mám pocit že MS chce skopírovať aj funkcie a vlastnosti ktoré sa zrovna nepripisujú k iPhonu ako veľké plus. Akurát som pred týždňom prešiel na iPhone z winmobile (7 rokoch) a pocity sú skôr rozpačité. Chápem že pre výrobcu je prísna kontrola platformy veľké plus ale pre zákaznika je to niekedy peklo. Bez jailbreaku je iPhone nevyužitý naplno a pre skúseného užívateľa je skoro nepoužitelný. Apple stor je fajn a apple sa chváli kolko aplikácií je na stiahnutie, akurát realita je taká že ledva 1/10 ma zmysel a je aj použiteľná, zvyšok sú buť blbosti alebo "zábavné hračičky". Neviem presné čísla ale počet majiteľov ktorý spravili jailbreake nieje zanedbateľný, a pri telefóne ktorý má cieľovú skupinu skôr mládež a multimédia je to na zamyslenie.WinMobile boli a sú prevažne na prácu, a týmto krokom si môže MS veľmi ľahko odpíliť aj túto poslednú cieľovú skupinu ktorá ho drží nad vodou.To čo mal skôr MS skopírovať je jednotnosť HW a to je dôvod prečo som aj do iPhonu išiel. WinMob telefóny sú strašne roztrieštené čo sa týka hw parametrov a vývoj pre ne, aj ked sa to postupne lepší, je des. Toto je obrovská výhoda iPhone, ked aplikácia pôjde spolahlivo u mňa tak na 99% pôjde aj na ostatných iPhonoch a preto aj može fungovať apple store model.Toľko môj názor.
Odpovědět0  0
tomulinek (19) | 7.2.201011:19
Netřeba vynášet jakékoli soudy – na to je brzo (uvidí se opravdu na podzim). Mnohé z naznačeného je tak ujeté, že až zavání kanadským žertíkem (inu, Olympiáda je za dveřmi). Navíc, těžko WinMobile platforma udělá po letech stagnace čelem vzad, krok stranou a dvojité salto zároveň. Věci jako zákaz (na HD2 Microsoftem blahořečeného) HTC Sense apod. znějí víc než krajně podezřele. ;) A navíc, od čeho máme v nejhorším XDA. Ale tímto směrem bych tak katastroficky ani nepřemýšlel. Spíš je pravděpodobné, že: a) někdo v zahraničí příliš bumbal a využil metodu "co nevíš, vymysli; pokud to není dost kontroverzní, přidej na nesmyslech", b) konkurence nechce nechat nic náhodě a její kreativci trošku MS škádlí dezinformací (šíření je zadarmo, proč toho nezneužít), c) MS vypouští nějaký ten nepopulární balónek – a aby později zapadl, přibalí k němu ještě na zkoušku něco mnohem nepopulárnějšího (co pak "na žádost uživatelů" stáhne). Já se na WinMobile 7 těším – a v úplně nejhorším na HD2 vydržím na 6.5 od HTC/XDA. ;))
Odpovědět0  0
CommanderZ (117) | 7.2.201010:53
Hmm zda se ze iPhone vyhral. WM is dead, all hail to the iWindowsPhone. Nadeje, ze je to (alespon z casti) fake zustava. Btw, co je ta "Plná podpora XBOXu". Chapu, ze to bude podporovat XNA, plnou kompatibiltu ale rozhodne necekam.
Odpovědět0  0
Vegan (2) | 7.2.201010:44
Tohle musi byt FAKE........... proste musi doufam :-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.